DM i spejder

Tør jeres patrulje deltage i Danmarks mesterskabet i spejder?!

DM i Spejder vender tilbage i 2024! Det bliver med et helt nyt sæt aktiviteter og udfordringer der venter på jer!

Hvad er DM i Spejder?

DM i Spejder er et landsdækkende event arrangeret af KFUM-Spejderne. Under normale omstændigheder afholdes DM hvert andet år

DM i Spejders formål er at skabe bedst mulige oplevelser for flest mulige spejdere. DM er tiltænkt at være for alle uanset om man kommer for at vinde eller blot for at have en hyggelig og sjov patruljeweekend. Der konkurreres indenfor en lang række traditionelle og utraditionelle færdigheder. 

Noget af det unikke ved DM i Spejder er at man mødes på tværs af distrikterne og landet. Programmet er udarbejdet af en projektgruppe under KFUM-Spejderne og denne gruppe udarbejder noget materiale som de afholdende centre får. Det er derved samme indhold der dystes i henover landet. 

Der bliver konkurreret i følgende 3 aldersklasser, som følger KFUM-Spejdernes normale fordeling: 4-5. klasse (junior), 6-8. klasse (storspejdere) og 9. klasse til og med 17 år (seniorer). Læs mere i reglerne her hvor det beskrives yderligere. 

Normalvis vil alle de afholdende centre afholde en enkelt kvalifikation hver, og disse afholdelser vil være forskudt henover et par weekender. I 2024 kommer alle kvalifikationerne til at foregå i de tre sidste weekender i april, mere specifikt: 12-14 april, 19-21 april og 26-28 april.

Patruljerne skal selve løse opgaverne og de skal passe sig selv igennem hele weekenden. Ledernes rolle er normalt at hjælpe centret med den praktiske udførsel. I juniorkategorien er der forståelse for at lederne måske skal hjælpe lidt mere, men vi håber på forståelse for at lederne ikke skal løse opgaverne!

Når weekenden er ovre kåres normalt en vinder som afslutning på arrangementet. Præmien er normalt en adgangsbillet til et finalearrangement hvor kun de bedste patruljer fra hver kvalifikation kvalificerer sig til. hvor finalen som udgangspunkt altid afholdes på Houens Odde Spejdercenter, hvilket også er tilfældet i år.

De bedste placerede patruljer vil desuden blive præmieret med flotte præmier fra forskellige Outdoor-sponsorer. 

DM i Spejder – Finalen 

Finalen afholdes normalt på Houens Odde spejdercenter (Ved Kolding). I finalen sættes niveauet og tempoet op. Patruljernes samarbejde og evner skal udfordres igennem en lang række aktiviteter og man kan godt forvente aktiviteter som går udover det normale. 

Da vi er samlet fra hele landet vil vi udover selve konkurrencedelen også afholde et par fælles aktiviteter, hvor vi skal mærke det store fællesskab vi alle er en del af. 

Læs mere om DM i spejder HER og følg DM i spejder på instagram HER